‘Mea’ betekent ‘van mij’ en ‘Arte’ is de vervoeging in de zesde naamval voor ‘kunst’ of ‘arbeid’. Vanwege de geringe verschillen met andere naamvallen is de zesde naamval al een aantal eeuwen niet meer in gebruik. Toch gebruik ik deze, omdat dit oorspronkelijk aangaf dat iets ‘van binnenuit’ kwam of ‘uit zichzelf’ ontstaan was. Kort gezegd staat Mea Arte voor Mijn Kunst uit Ambacht.

Onder de naam Mea Arte adviseer en leg ik pvc-vloeren die eigenlijk uitingen zijn van kunst, die ik vanuit mijn ambacht maak. Ik ben al twintig jaar stoffeerder en heb mij gespecialiseerd in het leggen van pvc-vloeren. Een van mijn expertises is het inleggen van figuren in pvc-vloeren. Voor rechte figuren is dit niet heel erg moeilijk, maar wel tijdrovend. Andere meer bewerkelijke figuren worden eerst speciaal gemaakt en pas in elkaar gezet, als de vloer wordt gelegd. Wat op zich toch weer een hele klus is.
Dat betekent dat ik soms best wat tijd kwijt ben voor een mooie, maar unieke vloer. Uiteindelijk ontstaat er een kunstwerk dat op de vloer is gelegd: kunst uit ambacht.

Natuurlijk kun je bij mij ook terecht voor een eenvoudige strakke vloer van pvc. Of een visgraat met band en bies. Of misschien wil jij wel een klassiek gelegde vloer, zoals een Versailles of een Bretons kruis.

Je begrijpt wel dat ik enthousiast wordt van pvc-vloeren, en ik wordt nog enthousiaster als ik zo’n mooie vloer bij iemand mag leggen die kwaliteit weet te waarderen.

Ik hoop dat je enthousiast wordt van het bezoek aan mijn website. Ik kijk er naar uit om elkaar te ontmoeten voor een open en eerlijk gesprek over een nieuwe vloer.

Reijer van Galen